ΜΙΚΡΟΒΙΑ

Οι επιστήμονες που μελετούν τα περιστέρια διαπίστωσαν ότι πολλές φορές οι αστικοί μύθοι -όπως ότι τα συγκεκριμένα πουλιά είναι εστία μόλυνσης- δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί μεταφέρουν δύο βακτήρια που προκαλούν ασθένειες οι οποίες είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.
Τα αποτελέσματα της έρευνας ομάδας επιστημόνων στην Ισπανία δείχνουν ότι παρότι αυτά τα βακτήρια μπορεί να είναι επικίνδυνα για τους ανθρώπους, δεν φαίνεται να αποτελούν απειλή για τα ίδια τα πουλιά. Ως εκ τούτου, τα περιστέρια -τα οποία συχνά αποκαλούνται "αρουραίοι με φτερά" από όσους τα θεωρούν φορείς ασθενειών- λειτουργούν ως ζωντανές "εστίες" για μερικά επικίνδυνα βακτήρια, ανακοίνωσαν οι επιστήμονες.

Ο επικεφαλής της έρευνας Φερνάντο Εσπερόν του Ερευνητικού Κέντρου Υγείας των Ζώων στη Μαδρίτη, και οι συνεργάτες του έπιασαν με δίχτυα 118 περιστέρια από αστικά κέντρα της Μαδρίτης για να εντοπίσουν συγκεκριμένα βακτήρια που είναι γνωστό ότι προκαλούν
ασθένειες στον άνθρωπο. Διαπίστωσαν ότι τα περιστέρια είναι φορείς δύο βακτηρίων: το ένα μπορεί να προκαλέσει στον άνθρωπο πνευμονία και το άλλο φέρεται να ευθύνεται για την βαριάς μορφής διάρροια σε παγκόσμια κλίμακα.

ΟΜΩΣ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΔΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου